Coworking Space

Wat zijn de voorzieningen die een coworking space meestal voorziet?

De tijden veranderen in alle opzichten. Veel werk wat er vroeger was, bestaat bijvoorbeeld tegenwoordig niet meer. Daarnaast is de manier waarop mensen werken ook totaal veranderd, zeker als je dit vergelijkt met vroeger. Toen was het namelijk meer gebruikelijk om een vast contract te krijgen. Mensen werkten toen ook voornamelijk op één specifieke plaats voor een lange periode.

Tegenwoordig is flexwerken helemaal in. Dit betekent vaak voordelen voor de werkgever, want ze hoeven je als werknemer niet verplicht in dienst te nemen. Bovendien is het ook handig voor jezelf, want je kunt dan gewoon iets anders zoeken als je klaar bent met het werk. Tegenwoordig is het ook zo dat veel meer zelfstandigen zijn dan vroeger. Dit heeft ook meerdere redenen. Aan de ene kant omdat er toch weinig zekerheid is als werknemer, waardoor je dan net zo goed als kleine zelfstandige aan het werk kunt gaan. Daarom zijn er nu meer zelfstandigen dan ooit tevoren in het leven. Dit heeft er voor gezorgd dat er tegenwoordig ook zogenaamde coworking spaces zijn.

coworking damesWat is een coworking space?

Een coworking space is een Amerikaanse uitvinding. Het houdt in dat je gezamenlijk met een groep aan het werk bent op één specifieke plek. Maar anders dan bijvoorbeeld collega’s, hoef je bij een gezamenlijke werkplek niet direct iets met elkaar te maken te hebben als het gaat om de specifieke werkzaamheden. Het is bijvoorbeeld een plek voor zelfstandigen om gezellig bij elkaar te komen. Het heeft meerdere voordelen om er gebruik van te maken.

Voordeel

Een voordeel is namelijk dat je als zelfstandige vaak vanuit huis werkt. Dit heeft dan als gevolg dat je dan snel afgeleid wordt. Misschien is er veel kabaal bij je thuis. Misschien vind je het niet fijn om altijd thuis te werken, want dat geeft toch een beetje een onvrij gevoel. En bovendien is het ook wel lekker om eens op andere plekken te werken. Daarnaast is het natuurlijk ook heel fijn, omdat je als kleine zelfstandige vaak veel minder sociale contacten hebt. Dit komt omdat je als ondernemer vaak in je eentje werkt. Veel mensen hebben toch die sociale contacten nodig. Sommige zelfstandigen hebben natuurlijk genoeg aanspraak. Denk daarbij aan zelfstandigen die op bezoek gaan bij andere mensen. Maar als je bijvoorbeeld als webdesigner thuis werkt, dan is dat natuurlijk een heel ander verhaal. Voor die mensen is het dus ook fijn om wat aanspraak te hebben en bovendien kun je dan profiteren van de verschillende voorzieningen die worden aangeboden.

Welke voorzieningen zijn er

Maar wat zijn die voorzieningen dan, vraag je je ongetwijfeld af. Natuurlijk verschilt dit per plek, maar meestal zijn de volgende voorzieningen sowieso aanwezig.

– Een plek om te vergaderen

Meestal is er een plek waar je mensen kunt ontvangen. Een ideale plek dus om te vergaderen en met mensen te overleggen op een goede plaats. Meestal moet je deze vergaderzaal wel delen met andere mensen, maar kun je hem ook gewoon voor specifieke tijden inplannen. Erg handig uiteraard.

– Eten en drinken

Ook is het vaak een locatie waar je voorzien kunt worden van eten en drinken. Denk daarbij aan koffie, thee, maar ook andere soorten producten zijn meestal aanwezig. Heerlijk natuurlijk om zo in de pauze met mensen te zitten en te genieten van het heerlijks. Sommige “hippe” co-working spaces hebben zelfs een hele verzameling exclusieve thee en een optie voor een veggie menu elke middag. Yes; je wordt goed gesoigneerd op sommige plaatsen!

– Een ruime plek waar je je spullen kunt bergen

Ook is het zo dat je vaak een ruime plek hebt, alwaar je je spullen kunt bergen. Ook erg handig uiteraard, want misschien woon je wel heel klein en heb je daar geen plek voor.