Bedrijfsevenement ideeën voor inspiratie

bedrijfsevenement organiseren

Een bedrijfsevenement is een officiële bijeenkomst die georganiseerd wordt door een bedrijf. Dit soort evenementen wordt vaak gebruikt om nieuwe producten of diensten te lanceren, om met klanten te netwerken of om een nieuwe vestiging te openen. Andere redenen om een bedrijfsevenement te organiseren, kunnen zijn: het vieren van een bedrijfsmijlpunt, of het geven van een jaarlijkse update over de prestaties van het bedrijf.

Bedrijfsevenement ideeën voor inspiratieSoorten bedrijfsevenementen

Een bedrijfsevenement is een evenement dat door een bedrijf wordt georganiseerd voor het bedrijf of voor het publiek. Dit kan een lezing, een beurs, een presentatie, een netwerkevent of een personeelsuitje zijn. Bedrijfsevenementen dienen doorgaans voor een bepaald doel, zoals het vergroten van de naamsbekendheid, het verkopen van producten of het werven van nieuwe klanten.

Het bedrijfsevenement organiseren

Bij het organiseren van een bedrijfsevenement moet er rekening gehouden worden met een aantal opties, zoals het type evenement, de tijdsduur, de locatie, het aantal gasten en de kosten. Ook moet je iets leuks organiseren bij het evenement voor je bedrijf. Hier volgen enkele ideeën die je kunt overwegen:

  • Een prijsuitreiking die bepaalt wie het meeste werk heeft verzet in het afgelopen jaar;
  • Een modeshow die de nieuwste bedrijfskleding en -uniformen toont;
  • Een danscompetitie waarin teams van vier tot zes mensen strijden voor de eer;
  • Een fotografie-expositie waarin werknemers hun mooiste foto’s laten zien;
  • Een muziekquiz waarin teams het repertoire van verschillende artiesten moeten raden;
  • Een stoelendanscompetitie waarbij teams moeten proberen om zo snel mogelijk te wisselen van plaats;
  • Een “bedrijfjes maken”-competitie waarbij teams moeten proberen zo snel mogelijk een bedrijf op te zetten; volgens Joop van Putten is dit een prachtige optie omdat hier soms voor het bedrijf boeiende ideetjes uitkomen die ondernemend denken en nieuwe wegen voor de organisatie kunnen helpen ontdekken.
  • Een estafetterace waarin teams moeten proberen om zo snel mogelijk een aantal opdrachten uit te voeren;
  • Een talentenjacht waarin werknemers kunnen laten zien wat ze het beste kunnen;
  • Een spel show waarin teams moeten raden wat andere werknemers denken over bepaalde onderwerpen.

Uiteraard bestaan er nog vele andere mogelijkheden om te laten doorgaan tijdens je bedrijfsevenement, maar bovenstaande zijn erg uniek en verrassend!

Leave a Comment