coworking voor wie

Voor wie is een coworking space geschikt?

Coworking voorziet in een werkomgeving die perfect aansluit bij de moderne werkethiek. Het is dan ook niet vreemd dat dit concept blijft stijgen in populariteit. Is een coworking space ook iets voor jou?

Wie trekt voordeel van coworking spaces?

Coworking is ideaal voor freelancers zoals Jens, vooral diegene die normaliter thuiswerken. Opgesloten zijn in je thuiskantoortje van drie bij drie meter zal al snel gaan vervelen en verveling is het belangrijkste ingrediënt voor afleiding. Efficiënt werken vanuit huis is voor velen dan ook erg lastig. Natuurlijk is coworking niet alleen voor de thuiswerkende freelancers. Ook werknemers die bij een baas in dienst zijn kunnen gebruik maken van deze werkplekken. Het kan het thuiskantoor vervangen, maar is ook een goed alternatief voor het kantoor op werk. Misschien heb je wat loze tijd tussen het bezoeken van twee klanten en wil je die nuttig besteden. Een coworking space kan dan de oplossing bieden.

cafe coworkingZoals je ziet kan coworking voordelen bieden voor vrijwel iedereen die online werkt. Als je per se lijfelijk aanwezig moet zijn op je kantoor, is het misschien geen optie, maar voor de overige kostwinnaars die vanachter hun laptop hun geld verdienen, is het ideaal. Waarom is coworking vaak effectiever dan thuis werken? Daar zijn een hele hoop redenen voor te noemen!

Reallife netwerken

Online netwerken kan grote uitdagingen met zich meebrengen, wanneer je niet de juiste handvatten hebt. Sommige dingen zijn daarom fijn om in de offline wereld te regelen. In een coworking space kom je veel freelancers tegen, maar ook werknemers die normaal gesproken onbereikbaar op kantoor zouden zitten. Houd dus niet de hele dag je neus op je scherm gedrukt, maar neem samen pauzes, bespreek dingen en zie hoe je elkaar van dienst kunt zijn. Het zal je verbazen hoeveel mensen niet een persoontje kennen die voor een baas werken die nu net een freelancers zoeken zoals jij!

Sociale contacten

Als je normaal gesproken veel thuiswerkt, kun je al snel vereenzamen. Het is fijn om andere mensen om je heen te hebben die ook aan het werk zijn. Het is motiverend en het geeft een gevoel van eenheid. Het hebben van collega’s is dus niet alleen zeer nuttig, maar ook gewoon heel gezellig.

Je werkt efficiënter

In je thuiskantoortje heb je waarschijnlijk van alles aan je hoofd. Je moet eigenlijk nog de afwas doen, je moet je kleding nog opvouwen en je boodschappenlijstje is nog incompleet. Voor je het weet sla je aan het koken en schoonmaken of heb je een heel seizoen van je favoriete serie achter je kiezen. Hartstikke leuk, maar niet bepaald efficient. Als je naar een coworking ruimte gaat, kun je je to-do list voor thuis laten liggen voor de avond. Je zal minder snel je tijd verdoen, want je wilt natuurlijk niet dat de andere freelancers en potentiële klanten zien dat je series aan het kijken bent – dat is ook goed voor je zelfvertrouwen: je bent productief en altijd goed aan ’t werk. Op deze manier krijg je je werk drie keer zo snel af!

Meer structuur

Misschien ken je het wel. Je had gepland om om zes uur op te staan, zodat je stipt om half acht jezelf kon opsluiten in je thuiskantoortje. In de realiteit snooze je eerst vijf keer, voor je om tien uur uit je bed rolt, zodat je rond een uur of één je eerste vinger op het toetsenbord zet. Het is niet bepaald bevorderlijk voor je gemoedsrust of je werk. Wanneer je echt van huis weggaat om te werken, zul je naar alle waarschijnlijkheid al snel meer structuur creëren in je schema, waardoor werken makkelijker en leuker wordt!