Coworking etiquette: kan ik een koptelefoon dragen?

koptelefoon coworking

Er zijn een aantal standaardregels ivm coworking etiquette die iedereen kent die wel eens in een coworking space gaat werken:

  1. Als je een telefoongesprek voert: ga naar de designated space, of hou je stem op een normaal volume.
  2. Maak connecties: een loner die tegen niemand iets zegt hoort echt niet thuis in een coworking space – die zitten beter thuis.
  3. Geen eten dat de hele ruimte doet stinken. Een klassieker: mensen die het nodig vinden om hun kip tikki massala van thuis opnieuw op te warmen met nog wat extra look – NOT DONE.

coworking etiquetteMaar er zijn ook dingen waar we vragen over krijgen. Een klassieker is: mag ik een koptelefoon opzetten terwijl ik werk; en zo ja – mag dat een noise cancelling koptelefoon als een Sony WH-1000XM of een Beats Studio zijn, zodat ik tijdens mijn performante uren helemaal in the zone kan gaan?

Het antwoord is: Ja, maar.

Ja, maar overdrijf niet. Kom bijvoorbeeld niet binnen met je noise cancelling headset al op; maar begroet eerst even de collega’s. Tijdens een pauze zet je ook even je koptelefoon af en als je je pauzes synchroniseert met andere mensen in je coworking space is het al helemaal top. Dàt is de nuance: zolang je genoeg “aanwezig” bent zal niemand er een probleem van maken als je je helemaal afsluit van de buitenwereld op het moment dat je écht aan ’t knallen bent.

Zoals steeds is het verhaal dus: be considerate. Denk aan je ruimtegenoten, wees sociaal – en zorg ervoor dat je op je werkmomenten écht productief kan zijn; mét of zónder koptelefoon op.

Meer coworking etiquette?

Op onderstaande websites kan je nog wat meer informatie vinden over wat wél en niet te doen in een coworking space:

 

Leave a Comment